Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко знайшла винних у вибуху будинку

Неділя, 14 жовтня 2007, 11:51

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко покладає на державу відповідальність за вибух газу в Дніпропетровську, в результаті якого загинули люди.

Газові й електричні мережі держава передала в приватні руки, і хазяї цих підприємств, "просто, не витрачають гроші на технічну підтримку газових мереж", заявила вона в інтерв'ю журналістам у неділю в Дніпропетровську.

За словами Тимошенко, у ВАТ "Дніпрогаз" втричі скоротилася кількість технічного персоналу, що проводить обстеження стану газових мереж.

Вона вважає за необхідне або повернути ці підприємства в держвласність, або створити на законодавчому рівні такі умови, які б зобов'язували власників цих підприємств займатися технічним обслуговуванням мереж щоб уникнути подібних надзвичайних ситуацій.

Тимошенко також повідомила, що її політична сила разом з мерією почала підбирати житло для людей, що втратилися квартири в результаті вибуху.

При цьому вона відзначила, що сума, виділена на покупку квартир, значно менша за необхідну, тому вона буде наполягати на тому, щоб Кабінет міністрів і влада виділила ту реальну суму, за яку люди могли б купити житло. І ці гроші, на думку лідера БЮТ, повинні бути виділені протягом наступного тижня.

"Не дамо відновлювати будинок, оскільки конструкції будинків після такого удару довго не вистоять", - особливо підкреслила вона.

Крім того, повідомила Тимошенко, БЮТ розгорнув штаб, де видають людям по 2 тис. грн. кожному потерпілому як матеріальну допомогу. Підшукувати квартири будуть допомагати людям юристи від БЮТ.

Водночас міністр з надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич на брифінгу в неділю в Дніпропетровську повідомив, що кількість загиблих при вибуху газу за останнім даними становить 10 чоловік.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування