Янукович обіцяє гроші на аварію в понеділок. Шуфрич просить ще

Неділя, 14 жовтня 2007, 17:24

Державна комісія з питань ліквідації наслідків вибуху будинку в Дніпропетровську звернулася до Кабінету міністрів з проханням про виділення додаткових коштів.

Про це в неділю на брифінгу в Дніпропетровську повідомив міністр з питань над звичайних ситуацій Нестор Шуфрич.

"Це надзвичайна ситуація державного рівня за кількістю постраждалих та сумою завданих збитків", - наголосив Шуфрич і додав, що конкретна сума буде оприлюднена в понеділок.

Міністр повідомив, що на даний момент кількість загиблих становить 10 осіб, в лікарнях перебуває 19 постраждалих.

Водночас прем’єр Віктор Янукович доручив підготувати постанову уряду про виділення коштів для придбання житла постраждалим мешканцям зруйнованого будинку в Дніпропетровську.

Як повідомили в прес-службі Кабінету міністрів, у понеділок така постанова буде ухвалена і кошти будуть перераховані до Дніпропетровська. Мешканцям на вибір надаватиметься можливість отримати кошти чи квартиру.

На засіданні Державної комісії з ліквідації наслідків аварії Янукович доручив провести перевірки інших газорозподільчих підстанцій Дніпропетровська, і якщо перевірка не виявить пошкоджень, відновити подачу газу і електроенергії. Відновлювальні роботи планується завершити за дві доби.

Водночас гендиректор ВАТ "Дніпрогаз" Ігор Іванков повідомив журналістам, що внаслідок вибуху від газопостачання відключено 5200 будинків.

Він також назвав причиною вибуху газу несправність газорозподільного пункту (ГРП).

Разом з тим, президент Росії Володимир Путін висловив співчуття президенту України Віктору Ющенку в зв`язку з трагедією в Дніпропетровську.

Як повідомлялося, 13 жовтня в мікрорайоні Перемога Дніпропетровська стався вибух побутового газу.

УНІАН, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування