Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко доручив Тимошенко визнати УПА

Неділя, 14 жовтня 2007, 21:03

Президент Віктор Ющенко звертається до нового парламенту й уряду з закликом визнати на державному рівні воїнів Української Повстанської Армії.

Про це він сказав у неділю на урочистому вечорі з нагоди 65-річчя заснування УПА, повідомляє прес-служба президента.

"Я рішуче і однозначно наполягаю на державному визнанні ветеранів українського підпілля і звертаюся до нового парламенту України і майбутнього уряду прийняти це рішення", – наголосив Ющенко.

Він зазначив, що воїни УПА стали на боротьбу проти двох головних ворогів – нацизму та комуністичного терору. "Українська Повстанська Армія об’єднала людей різних національностей і різних політичних поглядів. Цей факт є принципово важливим для розуміння визвольного характеру боротьби повстанців", – підкреслив президент.

Говорячи про важливість встановлення історичної правди про діяльність УПА, Ющенко висловив впевненість, що вчені "дадуть вичерпну і неупереджену оцінку" подіям того часу.

В ході урочистостей президент вручив державні нагороди. Відповідні укази зачитав глава секретаріату президента Віктор Балога.

Ющенко також присвоїв звання Героя України (посмертно) головнокомандуючому УПА Роману Шухевичу, нагороду за якого отримав син Юрій.

На початку урочистостей присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять людей, загиблих в результаті трагедії у Дніпропетровську.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування