Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький зробить консьєржів охоронцями

Понеділок, 15 жовтня 2007, 10:54

Київська міська державна адміністрація вирішила посилити охорону житлових будинків.

Про це сказано в розпорядженні Київміськадміністрації, повідомляють "Українські новини".

З цією метою міськадміністрація вирішила надати службі консьєржів офіційний статус, визначивши її функції як охоронну діяльність.

Київміськадміністрація доручила своїм профільним підрозділам вивчити потребу у фінансуванні з міськбюджету утримання служби консьєржів у житлових будинках комунальної власності.

Крім того, Головне управління житлового господарства повинне на конкурсі визначити підприємства, установи й організації, які будуть за допомогою служби консьєржів здійснювати охорону будинків і підтримувати правопорядок у мікрорайонах міста.

Планується, що управління забезпечить працевлаштування вже працюючих консьєржів у цих організаціях.

Також управління повинне допомогти житлово-будівельним кооперативам й об'єднанням співвласників багатоповерхових будинків у наданні офіційного статусу службі консьєржів.

Управління разом з райдержадміністраціями також повинні інвентаризувати приміщення і майно, які будуть надані службі консьєржів, до 10 листопада.

У майбутньому міськадміністрація має намір зобов'язати забудовників при проектуванні будинків враховувати необхідність будівництва приміщень для консьєржів, дільничних інспекторів і технічних засобів охорони.

Київміськадміністрація доручила профільним підрозділам разом з Головним управлінням Міністерства внутрішніх справ у Києві вивчити питання створення централізованих пунктів охорони квартир і створення груп швидкого реагування на порушення правопорядку в мікрорайонах.

Як відомо, у січні 2006 року адміністрація вирішила організувати встановлення дверей з кодовими замками у всіх під'їздах будинків для боротьби із квартирними крадіжками.

У лютому 2005 року Київрада визначила правила забудови столиці, які передбачають, що нові й реконструйовані житлові будинки проектуються й будуються зі спеціальними приміщеннями для консьєржів.

У грудні 2004 року Київрада вирішила підвищити безпеку в житлових кварталах столиці, прийнявши програму створення системи безпеки населення в житловому секторі, яка передбачає розвиток служби консьєржів.

У квітні 2004 року міськадміністрація вирішила з 2005 року почати приймати на роботу в житлово-експлуатаційні організації консьєржів, яких раніше наймали самі жителі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування