Путіну хочуть влаштувати замах?

Понеділок, 15 жовтня 2007, 11:48

Жодних змін у планах поїздки російського президента Володимира Путіна в Тегеран вноситися не буде.

Про це в понеділок повідомляє РИА Новости з посиланням на джерело в російській делегації.

У неділю деякі ЗМІ повідомили з посиланням на джерела в спецслужбах, що під час перебування президента Росії в Тегерані на нього готується замах.

"Якоїсь інформації про зміни планів президента РФ немає. Тільки підготовка до візиту Володимира Путіна в Тегеран продовжується", - заявив у понеділок співрозмовник.

Напередодні в прес-службі Кремля відмовилися коментувати цю інформацію, однак підтвердили, що ця інформація повідомлена президентові.

Планувалося, що Путін 15-16 жовтня відвідає Іран з коротким робочим візитом і візьме участь у самміті глав прикаспійських держав.

У комітеті Держдуми з безпеки вважають інформацію про замах такою, що вартує пильної уваги.

"Це серйозна інформація", - заявив в інтерв'ю телеканалу "Вести 24" у неділю ввечері глава думського комітету з безпеки Володимир Васильєв, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У свою чергу член комітету Держдуми з безпеки Геннадій Гудков заявив в інтерв'ю цьому ж телеканалу, що інформація про замах "не стала одкровенням".

"На жаль, у світі сьогодні багато організацій і рухів екстремістського й антиросійського напрямку, що хотіли б звести рахунки з президентом Путіним", - стверджує депутат.

Він підкреслив, що "такі організації, що представляють радикальний іслам, є й в Ірані".

У зв'язку з цим Гудков висловив думку, що інформація спецслужб про замах, що готується, "має високий рівень вірогідності і вимагає прийняття кроків, що випереджають,".

У свою чергу офіційний представник МЗС Ірану Мохаммад Алі Хоссейні назвав необґрунтованими повідомлення про підготовку замаху на Путіна.

"Ці повідомлення абсолютно необґрунтовані. Візит (Путіна) у Тегеран пройде в нормальних умовах", - сказав у неділю іранський дипломат журналістам.

"Ці повідомлення є частиною психологічної війни, розв'язаної ворогами (Ірану), з метою завдати шкоди ірано-російським відносинам", - заявив Хоссейні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування