Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко дав Януковичу два дні на вибух

Понеділок, 15 жовтня 2007, 12:58

Президент Віктор Ющенко доручив Кабінету міністрів у дводенний строк розробити та затвердити комплексний план заходів щодо забезпечення ліквідації наслідків ситуації, що склалася в результаті вибуху у Дніпропетровську.

Про це йдеться у відповідному указі президента від 14 жовтня, що оприлюднений на сайті глави держави.

Крім того уряду доручено створити державну комісію для аналізу причин вибуху, після чого вжити в установленому порядку заходів щодо притягнення винних осіб до відповідальності.

Також уряд має утворити державну комісію для визначення аварійності пошкоджених вибухом побутового газу помешкань громадян.

Президент доручив Кабміну забезпечити виділення коштів для надання матеріальної допомоги родинам загиблих, постраждалих громадянам, придбання до кінця 2007 року житла громадянам, житло яких внаслідок вибуху визнано аварійним і непридатним для проживання, а також компенсації їм матеріальних збитків.

Крім того уряду доручено вжити невідкладних заходів щодо подолання наслідків надзвичайної ситуації, зокрема: відселення постраждалих мешканців, ліквідація завалів та забезпечення додержання громадського порядку в районі, де стався вибух.

Також доручено забезпечити технічну перевірку газорозподільних мереж та належний контроль за роботою систем тепло- та газопостачання в населених пунктах України.

У свою чергу Дніпропетровській облдержадміністрації доручено вжити вичерпних заходів щодо надання постраждалим громадянам допомоги, в тому числі медичної, психологічної, забезпечення їх теплим одягом, гарячим харчуванням, питною водою.

Також необхідно забезпечити невідкладне оздоровлення та психологічне відновлення постраждалих дітей, забезпечити стале функціонування суб'єктів господарювання, що здійснюють життєзабезпечення населення Дніпропетровська.

Генпрокуратурі запропоновано забезпечити нагляд за всебічним, повним і об'єктивним розслідуванням кримінальної справи, порушеної за фактом вибуху природного газу, вжити вичерпних заходів щодо виявлення причин і умов, що спричинили вибух.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування