Луценко обіцяє коаліцію одразу після присяги

Понеділок, 15 жовтня 2007, 13:00

Лідер блоку "Наша Україна – Народна самооборона" Юрій Луценко запевняє, що коаліція буде сформована одразу після того, як депутати Верховної Ради 6 скликання складуть присягу.

"Як тільки депутати складуть присягу, одразу після цього буде сформована коаліція", - цитує прес-служба блоку його слова з інтерв’ю журналу "Кореспондент".

Водночас, за словами Луценка, "сильна опозиція, якою буде Партія регіонів, має право вимагати до себе особливої уваги".

"Наша Україна – Народна Самооборона" і БЮТ готові віддати ПР, як опозиції, посади віце-спікера, віце-прем’єра, заступників міністрів і голів обласних адміністрацій з контрольною функцією", - зазначив він.

За словами Луценка, звернення президента Віктора Ющенка до переможців виборів було направлено на чітке вирішення двох завдань: "По-перше, створення парламентської більшості, а, по-друге, побудову конструктивних взаємовідносин з парламентською опозицією. Перше і друге завдання ми вирішили".

Водночас, Луценко зазначив, що лідер однойменного блоку Володимир Литвин має прийняти рішення "де він", і зробить це якомога скоріше.

"Кожний день невизначеності зі складом майбутньої коаліції дестабілізує ситуацію у країні", - підкреслив лідер блоку.

Луценко повідомив, що на днях були проведені консультації, на яких демократичні сили переконалися, що вони виконають свої передвиборчі обіцянки.

Водночас, прес-служба "Народної самооборони" повідомляє, що група "Народна Самооборона" у складі блоку НУ-НС "підтверджує свою принципову і незмінну позицію за створення у новообраній Верховній Раді VI скликання демократичної коаліції у складі Блоків Юлії Тимошенко та НУ-НС".

"Тільки така коаліція буде відповідати волевиявленню наших виборців", - твердить група, нагадуючи, що політрада НУ-НС "давно прийняла рішення про створення парламентської більшості виключно з Блоком Юлії Тимошенко".

"Група "Народної Самооборони" підписала лист до президента, в якому висловлює свою незгоду із пропозицією залучити Партію регіонів до переговорів про створення коаліції у Верховній Раді VI скликання", - повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

Цей лист підписали всі представники "Народної Самооборони" без винятку, наголошується в повідомленні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...