Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суддя по розлученню Фірташа скаржиться Ющенку на тиск. На правах реклами

Понеділок, 15 жовтня 2007, 14:18

Суддя Солом'янського районного суду Києва Ірина Усатова звернулася до президента України Віктора Ющенка як до гаранта Конституції за допомогою і захистом у зв'язку з тиском, що чиниться на неї, у справі про шлюборозлучний процес співвласника швейцарського газового трейдера RosUkrEnergo Дмитра Фірташа.

У відкритому листі до президента, опублікованому на правах реклами в газеті "Дело" у понеділок, Усатова повідомляє, що тиск на неї став чинитися після винесення нею 21 вересня цього року ухвали про скасування рішення суду від 12 серпня 2005 року про розірвання шлюбу Фірташа з Марією Фірташ.

"Після винесення цієї ухвали на мене почали чинити системний тиск шляхом погроз про притягнення до кримінальної відповідальності, звільнення з посади судді, фізичної розправи і так далі, що спочатку не сприймалися мною як реальні. Мета такого тиску і погроз - примусити скасувати зазначену ухвалу", - йдеться в листі.

Дмитро Фірташ і Марина Фірташ після рішення суду про розірвання шлюбу 20 грудня 2005 року підписали попередню згоду, а 26 січня 2006 року - остаточна угоду про розподіл майна, за яким підприємець передав колишній дружині нерухомість у Києві (три квартири).

Фірташ також уклав з екс-дружиною добровільну угоду, яка передбачає матеріальну підтримку колишньої дружини коштами в обсязі $36 млн. Дана угода була виконана частково, тому що Марина Фірташ, на думку колишнього чоловіка, не виконала узятих на себе по цій угоді етичних зобов'язань.

Фірташ у червні 2007 року в інтерв'ю виданню The Financial Times заявила, що спробує відсудити 50%-ну частку в підприємствах колишнього чоловіка або рівнозначну грошову компенсацію. Вона стверджує, що відігравала основну роль у формуванні бізнесу Фірташа і на першому етапі вела його самостійно.

Дмитро Фірташ володіє низкою активів в енергетиці і хімії, а також нерухомістю в Києві і Криму.

Зокрема, йому опосередковано належить 45% акцій RosUkrEnergo AG, що є єдиним постачальником природного газу в Україну.

Фірташ цього року вирішив об'єднати власні активи в міжнародну холдингову компанію Group DF. Загальний виторг підприємств групи за підсумками 2006 року склав $4,6 млрд.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування