Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вентиль біля підірваного будинку в Дніпропетровську крутив сам голова "Дніпрогазу"

Понеділок, 15 жовтня 2007, 15:31

Служба безпеки України не вбачає версії можливого теракту серед інших версій, що розглядаються, стосовно причин вибуху у житловому будинку в Дніпропетровську.

Про це заявила начальник прес-служби СБУ Марина Остапенко, повідомляє УНІАН.

"Ні про яких терористів мова не йде. На сьогоднішній день ця версія не розглядається", - зазначила вона.

Водночас Остапенко повідомила, що мешканці окремих будівель, розташованих поблизу будинку, де сталася трагедія, розповіли, що незадовго до вибуху бачили біля будинку чоловіків у чорних куртках, які приїхали на джипі і почали крутити газовий вентиль.

Співробітники СБУ приступили до розшуку та встановлення осіб цих людей.

У той же день було встановлено, що особами, про яких згадували місцеві мешканці, був керівник "Дніпрогазу" Ігор Іванків і його перший заступник Максим Сорокін.

Зокрема з пояснень Іванківа з’ясувалося, що в день трагедії до нього надійшла інформація, що в газових трубах цих будинків відбувається щось незрозуміле, а саме – вони шиплять і вібрують.

Тому, скориставшись автомобілем свого заступника, він негайно вирушив на місце і разом із заступником почав закручувати вентилі.

Як відомо, вибух побутового газу в 10-поверховому будинку № 127 по вулиці Мандриківській у Дніпропетровську стався 13 жовтня о 10.20. Загинули 14 осіб, із них двоє дітей. Шпиталізовано 17 осіб, у розшуку за заявами родичів перебуває 8 осіб (із них 2 дітей).

Попередня причина вибуху - різке підвищення тиску газу в мережі. Зараз від газопостачання відключено 5200 будинків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...