Ющенко оголосив жалобу і звернувся до Медведька

Понеділок, 15 жовтня 2007, 15:45

Президент Віктор Ющенко своїм указом оголосив 16 жовтня 2007 року днем національної жалоби у зв’язку з вибухом газу у житловому будинку у Дніпропетровську.

Про це йдеться у зверненні президента у зв’язку з трагедією.

"Я прошу, щоб на лихо у Дніпропетровську відгукнулася вся Україна... З глибокою скорботою висловлюю співчуття усім родинам загиблих людей. Ваш біль – це біль усієї держави", - сказано у ньому.

Ющенко запевнив, що держава "зробить все, щоб допомогти і захистити" постраждалих "у цій біді", а матеріальні наслідки аварії будуть подолані.

Президент зазначив, що хід рятувальних робіт він тримає під постійним наглядом і контролем.

"Від Генеральної прокуратури, особисто генерального прокурора вимагаю забезпечити всебічне розслідування кримінальних справ, порушених у зв’язку з вибухом, і негайно виявити причини аварії та встановити відповідальних за неї", - сказано у зверненні.

За словами президента, для відшкодування матеріальних збитків держави і громадян на рахунок відкритого акціонерного товариства "Дніпрогаз" накладено арешт.

"Низка вищих посадових осіб цього підприємства – головного інженера і його першого заступника - затримано за підозрою у службовому недбальстві. Я жорстко вимагаю оперативного з’ясування усіх обставин трагедії", - заявив Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування