Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КС вже придумав роботу для нового спікера

Понеділок, 15 жовтня 2007, 18:18

Конституційний Суд вирішив, що голова Верховної Ради зобов’язаний оприлюднювати закони, прийняті парламентом попередніх скликань не менш як двома третинами від його складу та не підписані президентом протягом 10 днів.

Таке рішення було оприлюднене в понеділок на засіданні КС, повідомляє УНІАН.

Суд вирішив, що положення Конституції щодо невідкладності офіційного оприлюднення та опублікування Головою ВР закону, у разі, якщо президент не підписав та не оприлюднив його протягом 10 днів, треба розуміти так, що голова ВР зобов’язаний офіційно оприлюднити і опублікувати такий закон.

Згідно із рішенням, голова ВР має зробити це у пріоритетному порядку, тобто раніше інших актів.

У своєму рішенні КС зазначає, що в контексті Конституції підписання попереднім Головою Верховної Ради закону при його надісланні президенту є юридичним фактом, обов’язковим для визначених законом подальших дій діючого Голови ВР.

Тому КС вважає, що новий Голова ВР зобов’язаний завершити законодавчу процедуру у зв’язку з непідписанням президентом законодавчого акта протягом 10 днів.

При цьому офіційне оприлюднення та опублікування за таких обставин не може бути розтягнуте в часі, а повинно здійснюватися раніше інших актів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування