Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко здійснить силову вимогу Ющенка

Понеділок, 15 жовтня 2007, 20:18

Кандидатура спікера Верховної Ради буде запропонована блоком "Наша Україна – Народна самооборона".

Про це йдеться у парафованій угоді щодо створення коаліції демократичних сил.

Разом з цим лідери БЮТ і НУНС нагадали, що посада прем’єра залишається за блоком Юлії Тимошенко.

Також вони не назвали прізвищ кандидатів на ці посади, мотивуючи це тим, що вони вже відомі і "жодної інтриги тут немає".

Водночас вони пообіцяли оголосити ці прізвища офіційно після того, як подадуть кандидатуру прем’єра на розгляд президенту.

"Те, що ми не називаємо ці прізвища, значить, що ми вважаємо це некоректним по відношенню до президента. Завтра президент ознайомиться з усіма документами і в середу спокійно розповість про свою позицію щодо цього", - сказала лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

Водночас лідери демократичних сил не відповіли на питання, чи змінився вже оприлюднений перелік розподілу сфер відповідальності.

Разом із цим відповідаючи на питання, чи дістанеться МВС Юрію Луценку, лідер НУНС В’ячеслав Кириленко нагадав, позицію президента про те, що правоохоронний блок є сферою відповідальності глави держави.

"І , безумовно, та відповідальність буде реалізовуватися у тісній взаємодії із новим Кабінетом міністрів і демократичною парламентською більшістю. Тому кандидатуру на посаду міністра внутрішніх справ згідно з цією угодою внесе блок НУНС", - сказав Кириленко.

Водночас сам Луценко запропонував поки не називати прізвище майбутнього глави МВС, оскільки спрогнозував, що "одразу ж різко збільшаться ціни на чартери в Борисполі".

"Я неодноразово казав, що ми проводили вибори не для посад, а для реалізації курсу. Курс буде антикримінальний. Це точно", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...