Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рейтинг "Нафтогазу" дійшов до негативу

Понеділок, 15 жовтня 2007, 21:41

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings помістило рейтинги НАК "Нафтогаз України" у список Rating Watch c позначкою "негативний".

"По-перше, "Нафтогаз" порушив терміни публікації річної звітності за міжнародними стандартами за 2006 рік", - говориться в прес-релізі агентства в понеділок.

"По-друге, "Нафтогаз" має сплатити заборгованість у розмірі до 700 млн. за поставки природного газу до 1 листопада 2007 року", - відзначається в повідомленні.

Fitch уточнює, що мова йде про довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) у національній і іноземній валюті "B+", пріоритетному незабезпеченому рейтингу єврооблігацій компанії на суму $500 млн із погашенням у 2009 році і рейтингу зворотності активів "RR4".

Агентство нагадує, що розсилання звітності власникам облігацій до 31 серпня 2007 року було одним із зобов'язань "Нафтогаз України" по випуску єврооблігацій, і тепер 25 жовтня компанія зустрінеться з ними, щоб вирішити про технічний дефолт або продовження термінів звітності до 31 грудня 2007 року.

Щодо виплати боргу в $700 млн Fitch відзначає, що має труднощі з оцінкою її впливу на фінансове становище НАК через відсутність оперативної фінансової звітності компанії.

Агентство також вказує, що поки вирішило не відкликати рейтинги "Нафтогаз України", розраховуючи на публікацію звітності до кінця 2007 року, однак якщо адекватна інформація не буде доступна в цей термін, то, імовірно, Fitch відкличе рейтинги НАК.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування