Партія регіонів продовжує тримати інтригу зі 150 мандатами

Вівторок, 16 жовтня 2007, 11:58

В Партії регіонів вважають, що зарано говорити про створення помаранчевої коаліції як такої, що вже відбулася.

Про це йдеться в коментарі Юрія Мірошниченка "Новому каналу", поширеному прес-службою партії.

"Відповідно до Конституції України, процес формування коаліції у Верховній Раді розпочинається не раніше оприлюднення офіційних результатів виборів. Крім того, згідно регламенту ВР, народні обранці ще повинні отримати мандати, скласти присягу, сформувати депутатські фракції – і тільки після цього наступає момент формування коаліції", - зазначив Мірошніченко.

"Тож усі ті гучні заяви, що лунають з уст окремих політиків помаранчевого табору, мають статус всього-на-всього попередніх консультацій та домовленостей. І, до речі, Україна вже мала нагоду в 2006 році спостерігати, як швидко руйнуються угоди про помаранчеву коаліцію. Наразі її створення теж не є доконаним фактом", - додав регіонал.

Він підкреслив, що Партія регіонів, відповідно до європейських традицій демократії, як переможниця виборів, запропонувала всім політичним силам, що пройшли до парламенту, долучитися до створення коаліції на основі її програми розвитку країни.

На запитання тележурналіста стосовно ймовірності неприйняття присяги 150 і більше кандидатами у народні депутати від Партії регіонів Юрій Мірошниченко відзначив, що такий сценарій став можливим завдяки прецеденту, створеному депутатами від БЮТ і "Нашої України".

"Власний приклад кричущого нехтування законами та Конституцією, політичною та моральною відповідальністю сьогодні викликає страх у цих політиків – адже Партія регіонів також може скористатися таким методом", - зазначив Мірошніченко.

За його словами, це питання стане предметом внутрішньопартійного розгляду та обговорення, "однак уже зараз зрозуміло, що Партія регіонів не буде застосовувати інструментарій авантюристів задля політичної доцільності".

"Якщо наші опоненти будуть діяти в правовому полі, дотримуватись усіх необхідних процедур та демонструвати повагу, в першу чергу, до Закону – ми спокійно працюватимемо в опозиції, не надто переймаючись своїм статусом", - зазначив він.

"Однак, у разі продовження "традицій" зневаги до закону, тлумачення Конституції на догоду корисливим цілям, нехтування правами громадян, які віддали свої голоси за політичні сили не помаранчевого табору, Партія регіонів може розглянути такий варіант розвитку подій, як форму протесту та спосіб захисту інтересів наших виборців", - пояснив Мірошніченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News