Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Американці вже упевнені в тандемі Ющенка і Тимошенко

Вівторок, 16 жовтня 2007, 13:22

Американська газета "The New York Times" упевнена, що в Україні при владі знову стане тандем президента Віктора Ющенка і лідера БЮТ Юлії Тимошенко.

Про це газета пише у вівторок у статті "Партії "помаранчевої революції" будуть спільно правити в Україні", переклад якої наводить Инопресса.ру.

"Усупереч Януковичу, саме суперечливий тандем Ющенка і Тимошенко знову встане на чолі країни", - пише газета.

"У їхньої коаліції є лише незначна перевага в парламенті, так що штрейкбрехерство депутатів може привести до ще більшого політичного безладдя", - додає видання.

Газета також відзначає, що парафування угоди про створення коаліції, що відбулося в понеділок увечері між лідерами БЮТ і НУНС "відбиває політичне відродження Тимошенко, чиї промови зробили її символом "помаранчевої революції" і одним з найвідоміших політиків Східної Європи".

Видання також пише, що Тимошенко обіцяє наблизити Україну до Євросоюзу і вивести її зі сфери впливу Москви.

"У понеділок вона, схоже, визнала, що її попередній, короткий термін на посаді прем'єр-міністра був не зовсім удалим", - однак відзначає видання.

Газета також пише, що хоч лідер Партії регіонів Віктор Янукович торік скористався суперництвом між президентом і Тимошенко і повернувся до влади як прем'єр, цього року він зазнав поразки.

Газета відзначає, що це відбулося "незважаючи на спроби пом'якшити властивий йому образ апаратника за допомогою американського політтехнолога".

"Якщо президент закликав до примирення, то Янукович у своїй заяві, хоч і не назвав Тимошенко на ім'я, але вибухнув критикою з приводу передвиборної кампанії і на адресу політиків, "які ставлять свої амбіції й інтереси над інтересами народу", - додає газета.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування