Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко хоче РНБО по Дніпропетровській трагедії

Вівторок, 16 жовтня 2007, 14:09

Блок Юлії Тимошенко пропонує скликати позачергове засідання Ради Нацбезпеки і оборони для визначення шляхів подолання наслідків трагедії у Дніпропетровську.

Про відповідну пропозицію, подану президенту, розповіла на прес-конференції у вівторок лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

За її словами, аналіз місця трагедії показав цілий спектр проблем щодо гарантій безпеки людям, зокрема, недофінансування Міністерства з надзвичайних ситуацій та служби швидкої допомоги.

На думку Тимошенко, для вирішення цих проблем "не можна чекати місяць, поки збереться новий парламент".

"Треба невідкладно і не задля того, щоб когось затаврувати, а задля того, щоб відпрацювати першочерговий перелік заходів, зібрати РНБО", - сказала вона.

На думку Тимошенко, рішенням РНБО може бути переглянутий державний нагляд за системами газопостачання, що перебувають у приватній власності.

Також, на її думку, рішенням РНБО має бути визначений норматив кваліфікацій технічного персоналу цих систем, а також системи їхнього державного аудиту.

На питання, хто має нести відповідальність у трагедії, вона сказала, що "спочатку треба подолати наслідки" і висловила сподівання, що після цього Генпрокуратура притягне до кримінальної відповідальності високопосадовців, винних у загибелі великої кількості людей.

"Я б хотіла, щоб у цій трагедії не шукали цапа-відбувайла - ви знаєте, у нас є така традиція, знайти середнього працівника і здати на заклання", - сказала Тимошенко.

"В принципі, за це мусять відповідати власники цієї системи газопостачання, які порушили практично всі технічні умови експлуатації газотранспортних систем і газорозподільних станцій", - сказала вона.

Також, за її словами, відповідальність має понести керівництво держнагляду за цими об’єктами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...