Тимошенко передала привіт Вексельбергу з натяком

Вівторок, 16 жовтня 2007, 14:50

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко не виключає ухвалення спеціального законопроекту щодо повернення державі газорозподільних систем, що перебувають у приватній власності.

Про це Тимошенко сказала у вівторок на брифінгу, коментуючи наслідки трагедії.

"Взагалі я вважаю, що те, що це віддано у приватні руки, створює систему постійно діючої небезпеки в державі", - наголосила Тимошенко.

"Тому, я не виключаю, що або потрібні жорсткі умови, і якщо власник їх не виконує, повертати державі, або взагалі тримати закон і повертати такі вкрай важливі для життя людини системи, які несуть елементи небезпеки, назад в державну власність", - сказала Тимошенко.

"Користуючись нагодою, я хочу передати привіт власнику Дніпрогазу пану Вексельбергу", - сказала вона.

"Те, що він абсолютно ніяк не відреагував на це (трагедію), те, що вони навіть допомоги людям ніякої не надали, говорить, наскільки байдуже йому, перебуваючи в Росії , спостерігати за тим, як в місті Дніпропетровську гинуть люди", - додала Тимошенко.

Вона також негативно розцінює ідею президента Віктора Ющенка про передачу газорозподільних мереж у концесію. "Я ставлюся до цього вкрай негативно саме тому, що концесія – це ще гірше, ніж приватизація", - сказала вона.

Лідер БЮТ також додала, що команда юристів її блоку допомагає постраждалим скласти позови проти власників Дніпрогазу.

У них, за словами Тимошенко, передбачені "всі матеріальні збитки людей та держави".

Вона також запевнила потерпілих, що незалежно від того, чи буде БЮТ при владі, чи в опозиції, всі постраждалі отримають моральну та матеріальну компенсації. Також БЮТ обіцяє допомогти людям з квартирами і лікуванням.

Водночас як повідомили джерела в блоці, БЮТ відкрив рахунок в Ощадбанку Дніпропетровська, на якому до цього часу зібрано понад 2 млн гривень.

За словами співрозмовника, частиною цих грошей (по 2 тисячі гривень на особу) були забезпечені постраждалі у перші дні аварії.

Зокрема за словами джерел, було спрощено процес видачі коштів. "Для того, щоб підтвердити особистість, не потрібно було документів, а просто треба було привести людину, яка б могла засвідчити особу".

Також, за словами співрозмовника, БЮТ допомагав МНС транспортом, а постраждалим допомагали забезпеченням харчування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування