Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прем'єрство Тимошенко залежить від прихованих рухів Ющенка?

Вівторок, 16 жовтня 2007, 17:24

Політолог Андрій Єрмолаєв вважає, що кандидатура лідера БЮТ Юлії Тимошенко, як майбутнього прем'єр-міністра, знаходиться в руках президента.

"Доля прем'єрства Тимошенко - ця доля безпосередньо зараз у руках президента", - сказав він у коментарі "Інтерфакс-Україна".

Єрмолаєв провів аналогію даної ситуації із ситуацією 1999 року, коли формально екс-президент Леонід Кучма підтримав кандидатуру Валерія Пустовойтенка.

"Але як показала практика, він не зробив жодного руху, щоб забезпечити йому неформальну підтримку і Валерій Пустовойтенко не набрав належної кількості голосів", - відзначив політолог.

"Тоді його кандидатура не пройшла, але пройшла кандидатура Ющенка, оскільки була жорстка установка підтримати цю кандидатуру навіть опонентам", - нагадав Єрмолаєв.

"Якщо Віктор Ющенко внесе кандидатуру Тимошенко і дасть гарантії депутатам "НУ-НС" і іншим силам керованості цієї кандидатури, узгодженості, можливо, певні обіцянки, пов'язані з кадровою політикою, Тимошенко зможе одержати 226 або більше голосів", - сказав політолог.

"Але якщо таких гарантій президент не дасть, і більш того сигнали будуть прочитані як його нейтральна позиція, Тимошенко не проходить. Тому про це краще запитувати в пана Балоги, Плюща і радника президента", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...