Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шуфрич обіцяє квартири потерпілим від вибуху вже до кінця тижня

Вівторок, 16 жовтня 2007, 19:25

Міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич запевняє, що вже у четвер-п'ятницю влада зможе запропонувати квартири потерпілим від вибуху газу в будинку в Дніпропетровську.

На брифінгу у вівторок у Дніпропетровську міністр також відзначив, що мер міста буквально днями надасть кілька земельних ділянок, на яких можна буде побудувати новий будинок для тих, хто втратив житло, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Шуфрич ще раз нагадав, що держава готова надати квартиру, або виплатити компенсацію за квартиру, або за бажанням людей збудувати їм новий будинок.

Міністр відзначив, що в.о. голови Дніпропетровської області і мер Дніпропетровська проводять нараду з керівниками будівельних організацій, на яких обговорюють ці питання.

Водночас, повідомив Шуфрич, податкова інспекція, правоохоронні органи перевіряють квоту ріелторських компаній, що збільшили вартість квартир після аварії в Дніпропетровську.

За словами міністра, податківці перевірять, на яку суму підвищилися ціни і чи сплачені з цієї суми податки. Шуфрич пообіцяв, що люди зможуть одержати грошові компенсації протягом 8-10 днів.

Міністр також нагадав, що у вівторок під уламками було виявлене тіло молодої людини, що був гостем мешканців зруйнованого будинку. Таким чином, кількість жертв трагедії сягла 17.

За його словами, у вівторок з лікарні виписана жінка з дитиною, що постраждали при вибуху.

Шуфрич підкреслив, що роботи з розбору завалів не зупинялися ні на хвилину, вони продовжуються, незважаючи на те, що рятувальники працюють у дуже складних умовах - є загроза обвалу стіни.

Він також повідомив, що в даний час закінчується більш детальне обстеження технічного стану прилеглих будинків, що знаходилися поруч з епіцентром вибуху.

За його словами, оскільки ВАТ "Дніпрогаз" бракує часу для обстеження газових плит у квартирах, відповідно до рішення надзвичайної комісії, запрошені фахівці з інших регіонів, що будуть робити все, щоб газ якнайшвидше надійшов у квартири прилеглих будинків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування