Українці вчитимуть іноземних розвідників боротися з відмиванням коштів?

Середа, 17 жовтня 2007, 08:19

Український досвід боротьби з відмиванням "брудних" коштів може стати основою для створення міжнародної моделі функціонування фінансової розвідки.

Про це в інтерв’ю "Німецькій хвилі" повідомив заступник голови державного комітету фінансового моніторингу України Станіслав Клюшке.

"Україна проводить велику роботу з навчання інших фінансових розвідок, які ще не вийшли на цей рівень. У нас є центр з навчання. Ми ділимося досвідом і з країнами середньої Азії, Балканськими країнами, і з Молдовою, Грузією, Білорусією", - розповів Клюшке.

"Також наша модель може стати основою і для європейських країн, які створили свої фінансові розвідки ще п'ятнадцять років тому", - додав він.

За його словами, щороку державний комітет фінансового моніторингу отримує понад 700 тисяч сигналів про сумнівні фінансові операції, які здійснюються на території України.

Цього року підтвердилося 400 таких повідомлень на загальну суму 18 мільярдів гривень. Майже за половиною цих фактів порушені кримінальні справи.

Основними методами роботи українських представників фінансової розвідки є співпраця не тільки з фінансовими інституціями, а й широким колом суб’єктів, які мають справу з великими сумами грошей - торгівцями дорогоцінних металів, коштовностями, рієлторами, нотаріусами, зазначив Клюшке.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування