НАТО обіцяє присвятити Україні саміт, якщо буде швидкий уряд

Середа, 17 жовтня 2007, 08:35

НАТО може дати позитивну відповідь щодо приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО вже на квітневому саміті в Бухаресті, якщо демсили швидко сформують уряд.

Таку думку висловив радник президента Олег Рибачук після завершення міжнародного форуму "Європа на роздоріжжі: порядок денний від Риги до Бухаресту", повідомляє його прес-служба.

"У неформальних розмовах представники НАТО та європейські високопосадовці відверто говорять про реальний шанс України стати темою саміту в Бухаресті", - зазначив Рибачук.

"Чи буде він використаний, залежить від політичної волі, злагодженості дій та оперативності сил, які виграли парламентські вибори", – додав він.

Радник президента підкреслив, що приєднання до ПДЧ прискорить реформи у економічній, воєнній, безпековій та оборонно-промисловій галузях і стане позитивним сигналом для міжнародних інвесторів.

"Зрештою, членство в НАТО практично гарантує інтеграцію України до ЄС, що є для нас стратегічним інтересом", – додав він.

Водночас Рибачук наголосив на важливості проведення якісної інформаційної кампанії щодо євроатлантичної інтеграції держави.

Щорічний євроатлантичний форум був присвячений обговоренню актуальних питань НАТО та формуванню порядку денного квітневого саміту в Бухаресті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування