ЮЩЕНКО ПІДТРИМАЄ ТИМОШЕНКО

Середа, 17 жовтня 2007, 11:17

Президент Віктор Ющенко заявляє, що підтримає кандидатуру на посаду прем’єра, запропоновану демократичною коаліцією.

Про це він сказав у телезверненні до українського народу в середу.

За його словами, саме БЮТ і НУНС отримали більшість голосів у дострокових виборах і вже заявили про намір сформувати коаліцію, а також подали на розгляд президента спільний план дій.

"Очікую, що з моменту відкриття сесії більшість утворить коаліцію. Відповідно до Конституції, заявляю про готовність на основі пропозицій коаліції внести на затвердження кандидатуру прем’єра та кандидатури до складу Кабінету міністрів", - сказав Ющенко.

При цьому він закликав БЮТ і НУНС виконати усі необхідні конституційні вимоги до створення коаліції і уряду і нагадав всім політичним силам про оперативність роботи.

"Суспільство очікує, що на першому засіданні Ради буде обраний новий голова парламенту, схвалені першочергові погоджені документи і призначено уряд. Це – чітка послідовність кроків", - заявив Ющенко.

Він також застеріг від "спроб зриву діяльності Верховної Ради".

Ющенко також заявив, що він гарантує додержання усіх прав опозиції.

"Вона матиме всі можливості для повноцінної роботи і контролю за діями влади. Цей принцип є непорушний", - додав він.

Ющенко також зазначив, що на виборах, що відбулися, переможених немає.

"Немає різних частин України, немає поділу між народом. Є перемога людей. Є перемога всіх громадян України. Є моральна перемога виборців над зрадою і корупцією в парламенті", - сказав він.

"Ці досягнення – основа для нормальної роботи влади, для розвитку держави, для реальних змін у нашому житті. Ми йдемо вперед. Запрошую парламентаріїв до роботи", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування