Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уряд дозволив і далі вивозити з країни олію та насіння соняшника

Середа, 17 жовтня 2007, 13:37

Кабінет міністрів вирішив не квотувати експорт олії та соняшникового насіння, проте зобов'язав виробників декларувати підвищення відпускних цін на продовольчі товари.

Про це після засідання уряду в середу повідомив міністр економіки Анатолій Кінах.

За його словами, у середу Кабмін ухвалив три постанови щодо регулювання ринку продовольчих товарів.

Перша з них стосується завдань щодо формування продовольчого ресурсу держави.

"В першу чергу ці завдання стосуються Держрезерву, аграрного фонду та регіонів, проте це завдання близьке до завершення і Україна сьогодні вже забезпечена зерном, хлібом та хлібопродуктами до наступного врожаю", - сказав міністр.

Друга постанова, за словами Кінаха, передбачає "чіткі розрахунки по кожній області із структури споживання з джерел, які будуть формувати споживання зерна з урожаю 2007 року, не допускаючи необґрунтованого зростання цін на важливі для суспільства продукти".

"Ця робота проводиться з місцевими органами влади і буде зафіксована в окремих розрахунках і графіках", - додав міністр.

Третя постанова стосується контролю рівня собівартості рентабельності торгівельних надбавок та інших складових, що формують оптові та роздрібні ціни.

За словами Кінаха, постановою затверджено порядок декларування виробниками оптово-відпускних цін.

"Цей порядок розроблено чітко на основі економічних методів. Так, суб'єкт господарювання, який хоче підвищити ціни, має подати обґрунтування своїх намірів до відповідного відділу місцевої держадміністрації і вже там буде вестися діалог і пошук виваженого рішення", - пояснив міністр.

Також уряд вирішив не квотувати експорт олії та соняшникового насіння, оскільки ситуація на внутрішньому ринку вже стабілізувалася, а врожай соняшника нинішнього року, який складає 4,2 млн. тонн, цілком може задовольнити потреби внутрішнього ринку та експорту.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...