БЮТ каже, що знайшов за що відсторонити Довгого і звільнити Черновецького

Середа, 17 жовтня 2007, 14:21

Фракція БЮТ у Київській міській раді вважає, що для перевиборів мера і Київради існують правові підстави.

Про це заявив на прес-конференції перший заступник голови фракції БЮТ у Київраді Юрій Дмитрук, повідомляє Ліга.

Він підкреслив, що Верховна Рада має право призначати як чергові, так і позачергові вибори.

За його словами, правовими підставами для проведення перевиборів Київради і мера може бути невиконання посадовими особами своїх повноважень, делегованих їм виборцями.

Він підкреслив, що необов'язково це повинно бути доведене в суді. Хоча, як відзначив Дмитрук, в ідеальному варіанті рішення суду може бути.

Більш того, голова фракції БЮТ у Київраді Тетяна Меліхова підкреслила, що нинішня влада Києва вже давно почала готуватися до перевиборів. Зокрема, як вважає політик, ще з минулого року в Києві спостерігається концентрація фінансових потоків і адміністративного ресурсу.

За її словами, наприклад, істотно збільшилося фінансування програми "Турбота", щоб залучати на свій бік виборців за бюджетні гроші.

Вона також підкреслила, що фракція БЮТ у Київраді здивована раптовим бажанням Леоніда Черновецького організувати роботу Київради в повній відповідності з законодавством України.

Меліхова відзначила, що на сесію 18 жовтня в порівнянні із сесією 1 жовтня винесено в 10 разів менше питань. Більше того, Олесь Довгий хоче впровадити новацію і запрошувати людей, яким виділяються земельні ділянки на сесію.

У БЮТ вважають, що це робиться для того, щоб ці люди хвалили Довгого і Черновецького, упевнена бютівець.

У той же час, БЮТ буде ініціювати відсторонення Довгого від ведення двох пленарних засідань Київради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування