Довгий хоче ще 11 ударних засідань до Нового року

Середа, 17 жовтня 2007, 14:32

Секретар Київради Олесь Довгий заявляє, що до кінця року заплановано провести 11 пленарних засідань Київради.

Відповідний календарний план депутати мають затвердити на черговому пленарному засіданні 18 жовтня, повідомляє прес-служба Київради.

За словами Довгого, "такий щільний графік щотижневих засідань сприятиме ретельнішому опрацюванню і прийняттю столичного бюджету та програми соціально-економічного і культурного розвитку Києва на 2008 рік".

Бюджет та програму необхідно затвердити до Нового року, наголосив секретар Київради.

Крім того на засіданні депутати мають розглянути питання про відшкодування різниці в тарифах на житлово-комунальні послуги.

Це будуть відшкодування житлово-будівельним кооперативам, об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків та іншим житловим організаціям, незалежно від форм власності.

Дане рішення потребує виділення додаткових коштів з бюджету міста Києва близько 35 млн. грн.

Довгий зазначив, що "відшкодування різниці в тарифах дозволить стимулювати створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, що є одним із пріоритетних напрямків реформування житлово-комунального господарства Києва".

Крім того, депутати Київради планують прийняти звернення до президента, Кабінету міністрів та Верховної Ради щодо покращення нинішнього становища закладів культури, Національних творчих спілок та їх Київських організацій і осередків.

Довгий відзначив, що відповідно до закону про держбюджет на 2007 рік, передача в оренду державного та комунального майна здійснюється виключно на конкурсних засадах, однак більшість закладів культури не в змозі конкурувати з комерційними структурами.

"Таким чином Національні та творчі спілки ризикують програти комерсантам орендні конкурси і бути виселеними з приміщень, які вони займають упродовж десятиліть", - наголосив секретар.

Тому депутати Київради пропонують внести зміни до статті вищезазначеного закону і винести заклади культури поза конкурсні умови.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...