Хорошковський з Інтером заволоділи К-1 і К-2

Середа, 17 жовтня 2007, 14:57

Контрольні пакети акцій ВАТ "Київтелемонтаж" (телеканал "К1") і ЗАТ "Телерадіокомпанія "Інтервідео-Київ"" (телеканал "К2") перейшли у власність ТОВ "Український медіа-проект", який володіє також 61% акцій телеканалу "Інтер".

Відповідно до офіційних повідомлень телекомпаній, пакети акцій у розмірі 99,76% "Київтелемонтаж" і 100% "ТРК Інтервідео-Киев", що належать ТОВ "Прайм Медіа Груп" були продані ТОВ "Український медіа-проект", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

ТОВ "Український медіа-проект", як і ТОВ "Прайм Медіа Груп", входить у холдинг U.A. Inter Media Group Limited (Кіпр), що належить Валерієві Хорошковському.

Як повідомлялося, ТОВ "Прайм Медіа Груп" на початку вересня 2007 року придбало ці пакети акцій телеканалів у ЗАТ "Українська медійна компанія".

Як вказувалося в повідомленні Антимонопольного комітету України (АМКУ), який видав дозвіл на таке придбання, "Прайм Медиа Груп" не здійснює господарську діяльність. Компанії також було видано дозвіл на придбання контрольної частки в статутному капіталі ТОВ "Телерадіоорганізація "Мульті Медіа Сервіс" (телеканал "Мегаспорт").

Крім того, АМКУ дозволив кіпрській компанії U.A. Inter Media Group Limited придбати контрольний пакет акцій "Прайм Медіа Груп".

U.A. Inter Media Group Limited 5 жовтня завершила переговори про придбання 60%-ої частки в ТОВ "Телестудія "Служба інформації" (телеканал НТН, Київ). Договір про придбання компанії планується підписати після одержання відповідної згоди АМКУ.

Крім зазначених телеканалів, U.A. Inter Media Group Limited належить також 90% ТОВ "Кіно-ТБ" (телеканал "Ентер Фільм"), 90% ТОВ "Музика-ТБ" ("Ентер Музика"), а також низка інших медіаактивів.

Раніше власник холдингу U.A. Inter Media Group Limited Хорошковський в інтерв'ю газеті "Економічні ізвестія" оцінив вартість активів холдингу в $2 млрд.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування