Тимошенко сказала, коли запрацює нова Рада

Середа, 17 жовтня 2007, 16:33

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко прогнозує, що засідання новообраної Верховної Ради відбудеться не пізніше, ніж через 25 днів.

Про це вона сказала на спільній прес-конференції з одним з лідерів "Нашої України" – "Народної Самооборони" В’ячеславом Кириленком, на якій було оприлюднено проект коаліційної угоди між БЮТ і НУНС.

"Мені здається, що максимум, скільки може тривати процедура підготовки до першого засідання, це 25 днів", - сказала вона.

Тимошенко нагадала, що, згідно з законом, нове засідання Верховної Ради має відбутися не пізніше, ніж за 20 днів після офіційного оприлюднення результатів виборів, на яке дається не більше 5 днів.

При цьому вона зазначила, що за її інформацією, офіційні видання "Голос України" та "Урядовий кур’єр" вже отримали відповідного листа від ЦВК з даними про результати виборів.

"Відведено 20 днів після опублікування результатів виборів на те, щоб депутати мали можливість подати свої документи до ЦВК і отримати тимчасові посвідчення. Я переконана, що наші депутати зроблять це набагато швидше, розуміючи, які виклики сьогодні стоять перед новим урядом", - сказала Тимошенко.

"Той, хто протягом 20 днів не подасть свої документи до ЦВК і не отримає тимчасове посвідчення, не вважається депутатом, і буде підтягнуто іншу людину, яка наступною стоїть у списку. Це значить, що затримки процесу не буде", - додала вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування