Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко дозволила Партії регіонів показати своє справжнє обличчя

Середа, 17 жовтня 2007, 16:33

БЮТ та НУНС не бачать підстав для того, щоб Партія регіонів блокувала роботу парламенту.

Про це заявили лідер БЮТ Юлія Тимошенко та один із лідерів НУНС В'ячеслав Кириленко на прес-конференції у середу.

"Нам видається абсолютно непродуктивним неучасть у роботі парламенту або блокування його роботи з боку тих сил, які не змогли здобути більшість, бо ми надали їм широкі права", - зазначив Кириленко.

За його словами, опозиція відповідно до нового закону отримає право на представництво в керівництві Верховної Ради, участь у здійсненні парламентського контролю, участь у бюджетному процесі, прав на утворення опозиційного уряду, право на виступ з порядку дня, право на заяву, співдоповідь, право на участь в формуванні персонального складу органів держвлади.

Це все те, що нам доводилося добувати з боєм в останні місяці існування колишнього парламенту. І чого нам колишня коаліція забезпечувати і не збиралася", - сказав Кириленко.

Він також нагадав, що у середу президент звернувся до народу і висловив задоволення тим, що БЮТ і НУНС уже підписали угоду про створення коаліції демсил, а також закликав надати широкі права опозиції.

У свою чергу лідер БЮТ Юлія Тимошенко зауважила, що "суспільству буде неприємно, коли Партія регіонів буде блокувати законопроект про зняття недоторканності і пільг із народних депутатів".

"Все це голосується одним пакетом, і якщо таке обличчя у Партії регіонів є, то суспільство на нього подивиться. Партія регіонів йшла на вибори з гаслами стабільності, спокою, тому я не бачу підстав, щоб вони зараз блокували роботу парламенту", - сказала Тимошенко.

Як відомо, представники Партії регіонів обіцяли блокувати ухвалення будь-яких законів до призначення прем'єра.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...