Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко пообіцяв житло постраждалим у Дніпропетровську

Середа, 17 жовтня 2007, 17:37

Держава бере на себе всі витрати, пов’язані із будівництвом житла для постраждалих мешканців Дніпропетровська та з відшкодуванням матеріальних збитків.

Про це президент Віктор Ющенко заявив у середу під час зустрічі з постраждалими громадянами.

"Будь-які обставини, які потрібно вирішувати, починаючи від теми житла, держава бере на себе", – сказав президент, додавши, що йдеться також про медичну та інші види допомоги.

Говорячи про питання забезпечення постраждалих житлом, Віктор Ющенко зазначив, що мер Дніпропетровська Куліченко підтвердив готовність міської ради провести позачергову сесію для прийняття рішення про відведення земельної ділянки під будівництво нового будинку.

За словами президента, безперечно остаточне рішення в цьому питанні належить безпосередньо громадянам. Може йтися як про їх забезпечення житлом з вторинного ринку, так і про будівництво нового будинку.

Говорячи про хід робіт із ліквідації наслідків аварії, президент повідомив, що демонтаж пошкоджених будівельних конструкцій має завершитися протягом найближчих кількох днів.

Президент також вважає, що політика контролю за безпекою газорозподільчих мереж потребує радикального перегляду.

Торкаючись ситуації, що існує сьогодні навколо газорозподільних мереж України, Ющенко нагадав, що ця галузь була приватизована відповідно до національного законодавства ще в середині 90-х років.

Водночас Віктор Ющенко окреслив ряд проблем газової сфери, що потребують врегулювання. Йдеться про "політику ліцензування цієї діяльності", незадовільне кадрове забезпечення підприємств даної сфери, неефективний державний контроль за безпекою, необхідність "повної інвентаризації" газорозподільчих мереж тощо.

Щодо порядку видачі ліцензій, президент наголосив: отримувати дозвіл на такий специфічний вид послуг мають служби, "які готові до цього технічно, кадрово, які можуть фінансово утримувати і забезпечувати весь процес поставки газу".

З огляду на останні події Ющенко висловився за доцільність відновлення урядом державного комітету по нагляду із наділенням його відповідними функціями та кошторисом.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування