Експерт назвав мрії Тимошенко небезпечними

Четвер, 18 жовтня 2007, 09:25

Виконання "помаранчевою" коаліцією таких передвиборчих обіцянок, як створення виключно професійної армії та повернення українцям знецінених заощаджень Ощадбанку, за два роки можливе, але вкрай ризиковане з економічної точки зору.

Таку думку директора Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігоря Бураковського наводить "Німецька хвиля".

Перехід українського війська на виключно контрактну основу доцільно здійснювати після стратегічної оцінки загроз та викликів, які стоять перед державою та затвердження цієї стратегії відповідними інституціями, вважає Бураковський.

Він не виключив прискореного створення професійної армії, але висловив сумнів в тому, що високооплачувані військові-професіонали будуть спроможні без належної підготовки відробляти вкладені в них державні кошти.

Економіст також підтвердив, що наразі до сорока процентів української економіки працює в тіні і легалізація цих оборудок здатна принести кошти для виплати понад ста мільярдів доларів знецінених заощаджень Ощадбанку.

Водночас, виплата такої суми населенню в короткий період часу, як застеріг Бураковський, містить в собі небезпеку прискорення інфляції та порушення макроекономічної стабільності.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування