БЮТ вразив "регіоналів", як "грім з ясного неба"

Четвер, 18 жовтня 2007, 12:03

Прохання БЮТ про залучення його в якості третьої сторони в справі з оскарження результатів виборів призведе до затягування реалізації результатів голосування.

Так член Партії регіонів Сергій Ківалов прокоментував відповідне прохання БЮТ до Вищого адміністративного суду, що заборонив ЦВК опубліковувати результати виборів до розгляду справи по суті.

Ківалов відзначив, що "за наявною інформацією" зараз у Вищому адміністративному суді знаходяться чотири позови:

"Від Всеукраїнської партії Народної Довіри, а також від кандидатів у народні депутати: Івана Бондарчука (СПУ), Юрія Сахно (Партія вільних демократів), Сергія Гмирі (КПУ). Позивачі оскаржують дії ЦВК по встановленню результатів виборів".

"І раптом, як грім з ясного неба, ми дізнаємося, що БЮТ, що декларує свою прихильність якнайшвидшому завершенню виборчого процесу, теж подав до ВАС заяву про участь у процесі з оскарження результатів виборів", - заявив Ківалов.

Член Партії регіонів відзначив, що "збільшення кількості учасників судового процесу неодмінно призведе до ще більшого його затягування".

"Уявіть собі, що всі двадцять партій і блоків, що взяли участь у виборах, вирішили вступити в цей процес", - сказав він.

"Адже суд зобов'язаний буде, по-перше, забезпечити повідомлення і явку всіх численних учасників процесу, по-друге, заслухати виступи кожного з них", - пояснив Ківалов.

"По-третє, вислухати думку всіх їхніх представників по кожному процесуальному питанню, по-четверте, дослідити усі без винятку докази, по-п'яте, оголосити всі матеріали цієї роздутої справи і, нарешті, відбити все це у своєму рішенні", - додав він.

"Такий судовий процес однозначно затягнеться на невизначений термін. І тоді усім відомим "коаліціантам" доведеться і парафувати, і перфорувати, і підписувати свої коаліційні угоди не в "Українському домі", а в залі суду", - заявив Ківалов.

За його словами, "Партія регіонів не має наміру вступати в цей процес, і, більш того, закликає всі політичні сили не робити цього - давайте поважати волевиявлення громадян, і цінувати дорогоцінний час".

"А тим, для кого це порожні слова, відповімо мудрим висловом "Якщо ти нікуди не квапишся, виходить, тебе ніде не чекають". Тим більше – у парламенті", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News