Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія допоможе шукати людей, пов'язаних з отруєнням Ющенка

Четвер, 18 жовтня 2007, 13:26

Росія допоможе Україні встановити місцезнаходження осіб, що можуть бути пов'язані зі справою про отруєння президента Віктора Ющенка.

Про це на прес-конференції в Одесі заявив генпрокурор Олександр Медведько, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми направили, і є домовленість, що вони (Росія) допоможуть з місцезнаходженням ряду осіб, що цікавлять у даний час слідство. З ними буде проведена слідчо-оперативна робота. Після цього буде прийнято рішення", - сказав він.

Медведько також відзначив, що Україна усе ще очікує на відповідь від російської сторони з приводу надання зразків діоксину для експертизи їх на українській території - щоб результати такої експертизи мали юридичну чинність.

Генпрокурор також повідомив про часткову зміну складу слідчої групи, що займається справою про отруєння Ющенка.

Він підкреслив, що в слідства вже є кілька конкретних результатів по цій справі, однак вони поки не будуть розголошені в інтересах слідства.

Як відомо, 11 вересня Ющенко заявив, що Росія не допомагає в розслідуванні його отруєння діоксином у 2004 році. При цьому Ющенко стверджував, що три особи, що сьогодні необхідні для слідства, знаходяться в Росії.

12 вересня Генпрокуратура України заявила, що правоохоронні органи РФ дали згоду на дослідження російського діоксину в рамках розслідування отруєння Ющенка.

13 вересня українська Генпрокуратура одержала відповідь від своїх російських колег із запевнянням у готовності співпрацювати в розслідуванні даної справи і надати зразки діоксину.

Російська сторона запропонувала, щоб представники української Генпрокуратури прибули в Росію, де буде проведена відповідна експертиза.

Разом з тим у Генпрокуратурі України підкреслили, що відповідно до українського законодавства, подібна експертиза повинна проводитися в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування