Ющенко просить нових депутатів поквапитись

Четвер, 18 жовтня 2007, 14:48

Президент Віктор Ющенко вважає, що перше засідання Верховної Ради шостого скликання має відбутися наприкінці жовтня або у першій декаді листопада.

Про це він заявив журналістам в четвер у Лісабоні після завершення зустрічі з президентом Португальської Республіки Анібалом Каваку Сілвою.

"Я виходжу з того, що сесія парламенту шостого скликання повинна відбутися або наприкінці жовтня, або у першій декаді листопада", - сказав Ющенко.

Президент заявив, що вимагає максимально швидкої динаміки у цьому питанні і що відповідний переговорний процес між політичними силами, які пройшли до парламенту, а також відповідні процедурні питання треба розпочинати "у лічені дні".

Ющенко також наголосив на необхідності співпраці більшості і меншості у новому парламенті, і на тому, що вони мають відчути відповідальність за політичну стабільність.

"Політична стабільність - це є умова номер один цілісності нації, її консолідації та, безумовно, економічного процвітання", - заявив він.

"Ми повинні формат протистояння між ключовими гравцями замінити на формат розуміння", - підкреслив Ющенко, додавши, що під час міжпартійних переговорів він звертав особливу увагу на необхідність вироблення такого режиму співпраці.

Як заявив Ющенко, "опозиція повинна відчути, що вона не другорядна сила" і також має дбати про національні стратегічні пріоритети.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...