Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонали не відстоять Медведька і побачили горе від Цушка і Рудьковского

П'ятниця, 19 жовтня 2007, 08:57

Якщо демократична коаліція захоче змінити Генерального прокурора, Партія регіонів не зможе перешкодити цьому.

Про це в п'ятницю пише газета "Комерсант-Україна".

"Якщо Верховна рада висловить генпрокурору Медведьку недовіру, то, на відміну від його попередника Святослава Піскуна, заперечити рішення про звільнення в судовому порядку йому не вдасться", - пише газета.

Видання також наводить слова представника БЮТ Віктора Швеця, що "висловлення недовіри генеральному прокурору – це політичне рішення".

"Оскаржити його в суді не можна. Цим рішенням на діючому генпрокурорі буде поставлена крапка", – підкреслив Швець.

У Партії регіонів також визнають, що, якщо коаліція захоче змінити генпрокурора, перешкодити їй не зможуть ні опозиція, ні суд.

"Це, вважайте, відставка. Все! У той же день генпрокурор повинний подати у відставку", – констатує "регіонал" Василь Грицак.

У свою чергу представник НУНС Володимир Стретович зазначає, що приводом для висловлення недовіри може стати тривале розслідування резонансних справ, зокрема, про отруєння Віктора Ющенка.

"Мотив може бути будь-яким, але висловлена Верховною радою недовіра автоматично означає його відставку", – додав Стретович.

При цьому представники всіх політичних сил підкреслюють, що зміна керівництва ГПУ – прерогатива президента, і останнє слово буде не за демократичною коаліцією, а за президентом.

"Повноваження висловити недовіру генпрокурору у Верховної ради є, але ініціатива все-таки повинна виходити від президента", – підкреслив Швець.

У той же час, говорячи про можливі кандидатури на цю посаду, а зокрема про заступника генпрокурора - прокурора Криму Віктора Шемчука, який був призначений в.о. під час звільнення Піскуна, Грицак відзначив:

"Можна було пошукати когось ще й у дитячому садку і спробувати вмовити на генерального прокурора. Горе нашої країни в тому, що таких, як Цушко, призначають міністрами внутрішніх справ, а таких, як Рудьковский, – міністрами транспорту".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування