Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна просить ООН визнати Голодомор геноцидом

П'ятниця, 19 жовтня 2007, 09:16

Представник МЗС України Петро Доценко призвав Організацію Об'єднаних Націй визнати голодомор 1932-1933-х років геноцидом проти українського народу.

"Доценко вважає, що такий крок внесе важливий вклад у запобігання злочинів геноциду й інших злочинів проти людяності в майбутньому", - говориться в повідомленні, передає РИА Новости.

Виступаючи на сесії комітету, Доценко нагадав, що цього року буде відзначатися 60 річниця Конвенції про геноцид. Він зазначив, що мешканці України стали жертвами такого злочину за 15 років до появи цього документа.

"Виборний організований комуністичним тоталітарним режимом штучний голод або Голодомор в Україні 1932-1933 років привів до загибелі від 7 до 10 мільйонів безневинних чоловіків, жінок і дітей, що складало на той час 25% населення України", - заявив Доценко.

За оцінками деяких істориків, політично організований голод за рахунок конфіскації продовольства на початку 30-х років минулого століття забрав життя від 7 до 10 мільйонів жителів України, у тому числі близько 4 мільйонів дітей.

Актом геноциду голодомор в Україні визнали 11 держав.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування