Співвласники "1+1" нагадали Коломойському, що угоди з ним "нікчемні"

П'ятниця, 19 жовтня 2007, 12:05

Співвласник "1+1" Борис Фуксман не виключає нового витка судових процесів навколо каналу.

"Буду дуже лаконічний у викладі своєї позиції, тому що, беручи до уваги гіпотетичну можливість нового витка судових процесів, мої адвокати не рекомендують мені давати широкі коментарі по цій проблемі", - сказав він у коментарі "Телекритиці" щодо наміру компанії Central European Media Enterprises збільшити свою частку в телеканалі "Студія "1+1" з 60% до 81,67%.

На його думку, ескалація нової хвилі інтересу є "необґрунтованою і безглуздою".

"Угоди, укладені в 2004 році, у юридичній термінології визначаються як "нікчемні", тобто не мають жодної юридичної сили. Імовірно, тією обставиною, що Ігор Коломойський знав про "нікчемність" цих договорів, і пояснюється той факт, що вони і не фігурували в судовому процесі протягом двох років", - нагадав Фуксман.

"Сепаратна ж угода між Ігорем Коломойським і СМЕ за нашою спиною нами, як і раніше оцінюється, як зрадництво з боку американських партнерів. І я про це неодноразово говорив", - додав він.

За словами Фуксмана, СМЕ порушило усі свої зобов'язання перед ним і Олександром Роднянським як партнерами.

"У той момент, як ми з Олександром Роднянським боролися за збереження своєї частки і частки американських партнерів у каналі "1+1" проти незаконних вимог пана Коломойського і, підкреслю, відстояли свої права як в Апеляційному, так і Верховному Суді України, самі американські партнери за нашою спиною ще восени 2006 року уклали угоду з паном Коломойським", - відзначив він.

"Можна припустити, що, по суті, вони домовилися про те, що у випадку своєї перемоги Коломойський, забравши в нас 70% у каналі "1+1", зобов'язався 42% з них повернути СМЕ", - вважає Фуксман.

"Зі свого боку, СМЕ зобов'язалося не втручатися активно в процес і не залучати до нього увагу широкої громадськості як усередині країни, так і за кордоном. У випадку, якщо Коломойський програє судовий позов, йому відкривається можливість опосередкованого впливу на канал "1+1", тобто стати членом Ради Директорів компанії СМЕ", - відзначив співвласник "1+1".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування