Кабмін поділив зі швейцарцями шельф Чорного моря

П'ятниця, 19 жовтня 2007, 13:37

Кабінет Міністрів і компанія Vanco International ltd (Швейцарія) підписали угоду про розподіл продукції (УРП) із Прикерченської ділянки континентального шельфу Чорного моря.

Про це повідомляють Українські новини.

Від української сторони угоду підписав віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв.

Як повідомлялось, Vanco International, дочірня Vanco Energy Company (США), була обрана Кабміном переможцем конкурсу на розробку Прикерченської ділянки у квітні 2006 року.

Після цього, до жовтня 2007, сторони погоджували умови угоди СРП у частині розподілу часток при розробці Прикерченської ділянки.

У листопаді 2006 року Vanco International заявляла, що може погодитися на розподіл продукції з у пропорції 45x55 (45% - інвесторові, 55% - державі) після початку розробки.

У тендерній пропозиції на етапі до відшкодування інвестиційних витрат, в залежності від податків і інших положень угоди про розподіл продукції, які впливають на результат, для Vanco передбачалося 70-80% продукції, а на етапі після відшкодування податків - 40-50%.

Вже у квітні 2007 року Міжвідомча комісія затвердила проект угоди, що передбачав розподіл продукції після початку розробки в пропорції 60% -державі, 40% - інвесторові, на етапі до початку розробки (до відшкодування інвестиційних витрат) - 50% - державі, 50% - інвесторові.

У травні 2007 року Кабмін продовжив строк укладення УРП до 21 жовтня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування