Чорновіл думає, що країна може жити і без коаліції

П'ятниця, 19 жовтня 2007, 15:18

Кандидат у депутати Верховної Ради від Партії регіонів Тарас Чорновіл допускає що Верховна Рада 6 скликання може працювати без коаліції.

Про це він сказав на засіданні круглого столу "Повернення Юлії Тимошенко у виконавчу владу: реалії і прогнози", повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Чорновіл звернув увагу на те, що Конституція забороняє розпускати президентові Верховну Раду протягом року після позачергових парламентських виборів.

"У такий спосіб у нас може виникнути ситуація, коли Верховна Рада буде рік працювати без коаліції. При простій більшості", – припустив він.

На думку Чорновола, у такому випадку Кабінет Міністрів на чолі з прем'єром Віктором Януковичем продовжить свою роботу, але як виконуючий обов'язки.

Чорновіл вважає, що така ситуація піде не на користь країні в зв'язку з нестабільністю у владі.

Представник ПР закликав блоки Юлії Тимошенко і "Наша Україна – Народна Самооборона" постаратися реалізувати свою коаліцію, або у випадку її нестворення перейти до переговорів про створення коаліції в широкому форматі (за участю ПР).

Як повідомлялося, Чорновіл заявив про намір його політичної сили почати переговори про створення коаліції за участю ПР і Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" із середини листопада.

15 жовтня Блок Юлії Тимошенко і Блок "Наша Україна - Народна Самооборона" домовилися створити коаліцію у Верховній Раді 6-го скликання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...