Політолог упевнений, що над Тимошенко постійно буде висіти сокира

П'ятниця, 19 жовтня 2007, 17:26

Політолог Вадим Карасьов прогнозує, що президентові буде повернута частина повноважень з контролю за виконавчою владою, незалежно від того, хто займе посаду прем'єра.

Про це він заявив у п'ятницю в ході "круглого столу" на тему: "Можливості і перспективи уряду Юлії Тимошенко", повідомляє Ліга.

Карасьов вважає, що за нинішніх умов кожен з претендентів на посаду прем'єр-міністра України погодиться на виконання всіх умов президента по наданню йому більш широких повноважень.

Коментуючи шанс Тимошенко стати прем'єр-міністром, Карасьов заявив, що такі шанси існують, але не на 100%.

За його словами, якщо відбудуться збої при голосуванні за спікера парламенту і за закон про імперативний мандат, то повернення Тимошенко у виконавчу владу теж може бути зірвано.

Крім того, він відзначив, що якщо таке повернення Тимошенко відбудеться, то воно буде не тріумфальним, і буде вимагати фінішного ривка.

За словами політолога, уряд Тимошенко буде постійно одержувати виклики з боку сильної опозиції.

"Сокира відсутності запасу голосів буде постійно нависати над коаліцією", - заявив Карасьов.

Експерт переконаний, що голосування в парламенті у випадку створення коаліції БЮТ і НУНС будуть неефективними, з огляду на заяву Партії регіонів про те, що вони мають намір контролювати кожну картку.

"Уряд і коаліція зіштовхнуться із серйозними проблемами опозиційного опору", - відзначив політолог. За його словами, у таких умовах або уряд буде технічним, або відбудеться повернення до ситуативної парламентської більшості.

Нагадаємо, майбутня коаліція БЮТ - НУНС уже заявляла вустами Тимошенко, що готова віддати у підпорядкування президенту силові структури.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування