Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Помаранчеві" обурились вандалами на Говерлі, а у Януковича натякають на Тимошенко

П'ятниця, 19 жовтня 2007, 19:20

Голова секретаріату президента Віктор Балога, члени Блоку Юлії Тимошенко, Партії регіонів, "Нашої України" та ще низки партій висловлюють обурення з приводу акту вандалізму над українськими символами, вчиненими на Говерлі.

Так, Балога розцінив руйнування пам’ятних знаків із символами Української держави як "цілком очевидний злочин, якнайшвидше розкриття якого стане тестом на професійність для правоохоронців".

Балога вважає, що держава та її правоохоронні органи "не повинні прощати таких ударів по національній гордості українців".

На його думку, правоохоронці "одержали ляпас від упевнених у своїй безкарності молодиків, тому реакція на таке розгнуздане нахабство має бути негайна".

"Служба безпеки, Міністерство внутрішніх справ мають нагоду, аби показати обуреній громадськості, що здатні діяти ефективно. Швидке викриття вандалів має запевнити суспільство, що спроби зазіхнути на державні святині будуть припинені рішуче й безапеляційно. Крім того, це матиме переконливий профілактичний ефект", - сказано у заяві Балоги.

Водночас представник Партії регіонів Ганна Герман зазначила, що "те, що в Україні діють організації, які ворожо наставлені до Української незалежної держави", "мало б свідчити про слабкість та непрофесійність СБУ".

"Цинічна демонстрація зневаги до символів нашої державності має одну мету - спровокувати нову хвилю українсько-російського загострення. А з того, що в цій історії фігурує прізвище Тимошенко (начебто вандали проти її призначення на посаду прем’єр-міністра), видно вуха місцевого замовлення", - вважає вона.

Герман також зазначає, що підтекстом провокації, "цілком можливо, є спроба викликати співчуття до Тимошенко в середовищі українських патріотів".

У свою чергу БЮТівець Микола Томенко висловив переконання, що Генеральна прокуратура зобов’язана невідкладно відреагувати на дану ситуацію.

"На жаль, йдеться вже не про поодинокий випадок наруги над державними символами нашої країни. Тому у новому скликанні парламенту необхідно якнайшвидше на законодавчому рівні захистити державну та національну символіку України, ухваливши відповідний Закон”, - вважає Томенко.

Як сказано у заяві "Народного союзу "Наша Україна", Блок "рішуче засуджує наругу над державними символами України, вчинену екстремістським угрупованням на найвищій вершині країни – горі Говерла".

"Нашоукраїнці" вимагають від органів СБУ, внутрішніх справ та прокуратури встановити і притягнути до кримінальної відповідальності замовників і виконавців злочинних дій та припинити діяльність в Україні всіх формальних та неформальних організацій, що виступають проти незалежності і територіальної цілісності нашої держави, здійснюють незаконні антиукраїнські акції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: