Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуністи побачили на Говерлі відповідь на "фашизм" Ющенка

Субота, 20 жовтня 2007, 10:35

Кандидат в народні депутати від КПУ Олександр Голуб вважає знищення державних символів України на горі Говерла реакцією суспільства на політику президента Віктора Ющенка.

"Безумовно, тут є політичний підтекст. Те, що сталося на Говерлі, - це лише початок реакції українського суспільства на намагання президента нав’язати суспільству профашистську неонацистську політику", - цитує Голуба сайт КПУ.

"Я думаю, що подібні радикальні речі якраз і викликані діями президента, які не підтримує більшість населення (80%)", - сказав Голуб, пояснивши, що має на увазі прагнення Ющенка реабілітувати ОУН-УПА та присвоєння ним звання Героя України Роману Шухевичу.

Реклама:

Водночас Голуб не вважає події на Говерлі політичним замовленням: "Я приймаю це лише як певний прояв емоцій на політику президента. Я не думаю, що у цьому є якесь політичне замовлення".

Разом з тим, у КПУ не вірять у справедливість рішення Вищого адміністративного суду України щодо позову КПУ до ЦВК.

Про це під час круглого столу 19 жовтня заявив кандидат у народні депутати від КПУ Сергій Гмиря, повідомляє прес-служба Компартії.

ВІДЕО ДНЯ

"Я не впевнений, що ВАСУ ухвалить справедливе рішення, але давайте все ж таки зберігати формальні правила, формальну ввічливість", - сказав Гмиря.

Як повідомлялося, 17 жовтня Гмиря звернувся до Вищого адміністративного суду з позовною заявою про визнання дій ЦВК щодо встановлення результатів виборів протиправними. Він також просив суд заборонити газетам "Голос України" і "Урядовий кур’єр" публікувати результати парламентських виборів до рішення справи по суті.

Того ж дня ВАСУ виніс ухвалу, якою заборонив Центрвиборчкому офіційно оприлюднювати результати виборів в газетах "Голос України" і "Урядовий кур’єр" на забезпечення позову Гмирі.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування