МВС розбирається з "чисто рейдерським захопленням" "Укртатнафти"

Субота, 20 жовтня 2007, 11:18

Міністерство внутрішніх справ розслідує обставини зміни керівництва найбільшого в країні нафтопереробного заводу ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчук).

"Це чисто рейдерске захоплення. Перший заступник міністра МВС Микола Корнієнко зараз займається цією справою", - повідомив віце-прем'єр Андрій Клюєв журналістам у п'ятницю.

За його словами, відсторонений у п'ятницю від керівництва "Укртатнафтою" директор Сергій Глушко в даний час уже "на роботі".

У той же час агентству "Інтерфакс-Україна" поки не вдалося зв'язатися з Глушком і уточнити в нього інформацію про те, чи вдалося йому відновити керівництво підприємством.

Разом з тим, прем'єр-міністр Татарстану, голова ради директорів ВАТ "Татнефть" Рустам Минниханов у п'ятницю звернувся до президента і Кабінету міністрів України з проханням втрутитися в ситуацію навколо ЗАТ "Укртатнафта".

У розповсюдженій заяві Минниханова йдеться про "рейдерске захоплення найбільшого нафтопереробного підприємства України і грубе порушення інтересів його російських акціонерів".

"Скориставшись поточною політичною ситуацією в Україні, зацікавлені особи сформували псевдоюридичні підстави для встановлення контролю над заводом", - підкреслюється в повідомленні.

Як повідомлялося, Павло Овчаренко, що очолював "Укртатнафту" у 2003-2004 роках за рішенням Сумського апеляційного суду про його відновлення в посаді в п'ятницю приступив до керівництва підприємством, тоді як Глушко заявив про силове захоплення НПЗ.

Основний постачальник нафти на НПЗ російське АТ "Татнефть" через виниклий конфлікт припинило постачання "Укртатнафті", а також сповістило про інцидент офіційних осіб РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування