Вексельберг готує гроші на компенсації і модернізацію труб

Субота, 20 жовтня 2007, 15:23

ЗАТ "Комплексні енергетичні системи" (ЗАТ "КЕС") (Росія) готове виплатити компенсацію потерпілим у результаті вибуху газу в Дніпропетровську.

Як передає "Інтерфакс-Україна", у суботу відбулася зустріч глави Дніпропетровської області Віктора Бондаря і президента компанії ЗАТ "КЕС" Михайла Слободіна з питань подальшої роботи "Дніпрогазу".

У ході зустрічі була досягнута домовленість, що в понеділок буде підписаний договір про виплату матеріальної допомоги родичам загиблих і потерпілим у результаті вибуху газу.

За словами Бондаря, представникові ЗАТ були передані списки потерпілих, затверджені державною комісією, погоджені з мешканцями будинку.

Так, родичі загиблих одержать по 500 тис. грн, а для потерпілих компанія виділить 20 млн. грн, що будуть розподілені в такий спосіб: мешканцям 1-го і 2-го під'їзду буде виділена одна частина від 20 млн., дві частини від буде виплачено мешканцям 4-го під'їзду і сім частин буде розподілено між мешканцями 3-го, найбільш постраждалого під'їзду.

Також, за словами Бондаря, вже в найближчі 5-7 років ЗАТ "КЕС" має намір вкласти в технічну модернізацію газових мереж Дніпропетровська 250 млн. грн для того, щоб забезпечити повну технічну модернізацію і в такий спосіб убезпечити всю газову систему міста.

У той же час Бондар відзначив, що на сьогоднішній день залишається відкритим одне головне питання - хто буде виділяти гроші в газорозподільні мережі: держава - як власник, чи компанія - як керуючий суб'єкт "Дніпрогазу".

Власниками більш 81% акцій "Дніпрогазу" в 2006 році стали чотири кіпрські компанії, що пов'язуються з екс-менеджером РАО "ЄЕС Росії" Михайлом Абизовим і російським підприємцем Віктором Вексельбергом.

"Дніпрогазом" через "Газекс-Україна" керує російське ТОВ "Газекс-менеджмент", що входить до складу холдингу ЗАТ "Комплексні енергетичні системи", основним власником якого є Вексельберг.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...