Росіяни їдуть самі розбиратися, чому вибухнув будинок

Субота, 20 жовтня 2007, 15:35

Російські акціонери "Дніпрогазу" залучать незалежних експертів до розслідування причин вибуху газу в будинку в Дніпропетровську.

Про це повідомив журналістам у суботу в Дніпропетровську співвласник та президент ЗАТ "Комплексні енергетичні системи" (Росія) Михайло Слободін.

За його словами, 19 жовтня наглядова рада компанії ухвалила рішення про створення спеціальної групи із залученням українських та російських провідних експертів для розслідування причин вибуху.

Слободін зазначив, що в неділю до Дніпропетровська прибуває ціла делегація експертів з Росії. За його словами, російським акціонерам ВАТ "Дніпрогаз" необхідно самим розібратися у тому, що сталося у Дніпропетровську, щоб надалі такі трагічні події не повторювалися.

"Від того, наскільки об’єктивно, зважено, детально буде проведено аналіз причин вибуху газу у Дніпропетровську, залежатиме те, чи повториться ця подія на великій території в Росії та в Україні", - підкреслив Слободін.

На думку власника "Дніпрогазу", експертиза та з’ясування винних у вибуху мають пройти максимально відкрито для громадськості.

Він зазначив також, що трагедія у Дніпропетровську була несподіваною для російської компанії, оскільки за результатами конкурсу, який компанія проводила серед своїх підприємств в Україні, ВАТ "Дніпрогаз" було визнано кращим.

Холдинг ЗАТ "Комплексні енергетичні системи" володіє ТОВ "Газекс", що об’єднує газорозподільчі підприємства у 7 суб’єктах Російської Федерації та трьох областях України.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування