Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Франція готується подумати про український Голодомор

Субота, 20 жовтня 2007, 17:01

Французька Національна Асамблея зареєструвала цими днями законопроект про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Як зазначає Бі-Бі-Сі, якщо законодавча ініціатива швидко назбирає на свою підтримку 100 підписів, пропозицію буде розглянуто в найближчі терміни.

Законопроект про визнання українського геноциду запропонований депутатом від Півночі Крістіаном Ванетом. Минулого року він також виступив з аналогічною законодавчою ініціативою, але через підготовку до парламентських виборів, які відбулися у Франції в червні цього року, проект не встигли розглянути.

За два дні, що минули з моменту реєстрації проекту, документ здобув близько двох десятків прихильників.

"Позаяк більшість у Національній Асамблеї належить партії Союзу за Народний Рух, до якої входить як ініціатор проекту про визнання Голодомору, так і президент Франції, можна обережно припускати близьке голосування за проектом", - вважає Бі-Бі-Сі.

"Політичний контекст до ухвалення імовірного закону про Голодомор досить складний. Але, зважаючи на зміну ставлення до української проблеми після приходу до влади Ніколя Саркозі, позитивне голосування виключати не варто", - зазначається в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування