Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Газ, що підірвав будинок, був неправильного складу

Субота, 20 жовтня 2007, 19:25

ВАТ "Дніпрогаз" звернулося до прокуратури Дніпропетровська з запитом провести фізико-хімічний аналіз компонентного складу газу на момент вибуху в газорозподільних мережах у мікрорайоні "Перемога" у Дніпропетровську.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив радник з PR виконавчого директора ТОВ "ГАЗЕКС-Украина" (Київ), що управляє підприємством "Дніпрогаз", Валентин Землянський.

За його словами, причиною звернення став висновок комісії незалежних експертів, створеної за рішенням наглядової ради "Дніпрогаз".

Землянський відзначив, що комісія встановила перевищення вмісту кисню в декілька разів.

"За висновком технічних фахівців підвищення рівня кисню могло бути спровоковане несанкціонованим доступом у систему газопостачання. Так само, на думку експертів необхідно переконатися в тому, що склад газу початково відповідав стандартам", - підкреслив він.

В іншому випадку, за словами співрозмовника агентства, підвищений рівень кисню свідчить про низьку якість енергоносія й підвищеної небезпеки для його використання в газових приладах.

Як повідомлялося, 13 жовтня в Дніпропетровську, розподільні газові мережі якого обслуговує "Дніпрогаз", відбувся вибух природного газу в 10-поверховому житловому будинку, у результаті якого, за останнім даними, загинуло 23 людини і були ушкоджені розташовані поблизу будинки й споруди.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування