Соціалісти хотіли затягти в суд іще Януковича й Литвина

Неділя, 21 жовтня 2007, 16:34

Колегія суддів Вищого адмінсуду в неділю приступила до розгляду справи за позовом п'яти політичних партій про визнання протиправною діяльності і бездіяльності ЦВК у частині встановлення результатів дострокових парламентських виборів.

Як повідомив "Інтерфакс-Україна" адвокат БЮТ Володимир Пилипенко, суд об'єднав позови від "Всеукраїнської партії народної довіри", ПСПУ, СПУ, КПУ і Партії вільних демократів в одне судочинство.

Колегія суддів під головуванням глави ВАСУ Олександра Пасенюка встановила учасників процесу і приступила до розгляду клопотань сторін.

Зокрема, представник Соцпартії Євген Петренко заявив три клопотання.

Перше стосується залучення до судового розгляду як третьої сторони всіх партій і блоків, що брали участь у виборчому процесі.

Представник СПУ також просить викликати в суд як свідків представників Соцпартії, що зафіксували розбіжності цифрових даних протоколу ЦВК про результати виборів.

Ще одне клопотання СПУ стосується витребування матеріалів кримінальної справи з Генпрокуратури, куди звернулися представники Соцпартії з проханням порушити кримінальну справу в зв'язку з фактами фальсифікації з боку ЦВК і перевищення службових повноважень членами ЦВК.

З них колегія суддів задовольнила лише третє, а в задоволенні двох інших вимог відмовила.

Як третя сторона в судовому розгляді виступають Блок Юлії Тимошенко і блок "Наша Україна - Народна самооборона".

На засіданні присутні представники позивачів (крім Партії вільних демократів) і представники ЦВК як відповідача.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...