Соціалісти влаштовують у суді шоу. Щоб затягти час?

Неділя, 21 жовтня 2007, 19:04

Представники Соцпартії у Вищому адміністративному суді України заявили відвід всьому складу колегії суддів.

Відповідне клопотання під час судового засідання вніс один із представників СПУ в суді Валерій Кочетов.

Зокрема, він аргументував свої клопотання тим, що під час подання позовної заяви СПУ просила долучити всі політичні партії та блоки, які брали участь у дострокових парламентських виборах в якості третіх осіб. Втім, в цьому їм було відмовлено та роз’яснено, що це вони зможуть зробити в ході судового розгляду справи по суті. Однак, під час цього розгляду суд не задовольнив такого клопотання СПУ.

Крім того, Кочетов зазначив, що вважає неправильним об’єднання в одне провадження позови СПУ, ПСПУ, КПУ та Всеукраїнської партії народної довіри, Партії вільних демократів, оскільки позовні вимоги не однорідні, а позови подані в різні терміни. А тому, як зазначив автор клопотання, "виникає думка, що Вищий адміністративний суд є одним із суб’єктів однієї з партій, зацікавлених в результатах рішення цієї справи". "А тому я заявляю відвід всій колегії суддів в повному складі", - заявив Кочетов.

Цю його ініціативу не підтримали інші представники позивачів, дозволивши суду самостійно приймати рішення з приводу заявленого клопотання.

Водночас ВАСУ відмовив Соцпартії у задоволенні цього клопотання. В ухвалі суду йдеться, що підстави позивача є необгрунованими, а тому суд залишає клопотання позивача без задоволення. Ухвала оскарженню не підлягає.

Разом з тим, заступник глави ЦВК Андрій Магера вважає ряд клопотань СПУ і Всеукраїнської партії народної довіри спробою затягти розгляд справи у ВАСУ по суті.

"Це спроба певною мірою зловживати своїми правами в судовому процесі, щоб затягти розгляд", - відзначив він.

УНІАН, "Інтерфакс-Україна"

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування