У туристів "Євро-2012" може виникнути проблема

Понеділок, 22 жовтня 2007, 07:22

При підготовці України до чемпіонату Європи з футболу 2012 року однією з центральних проблем називають відсутність дешевого житла для туристів – так званих хостелів.

Про це говорили президенти хостел-асоціацій Центральної та Східної Європи у Львові у минулі вихідні, повідомляє "Німецька хвиля".

Нині у Львові офіційно діє лише два хостели на 75 місць при потребі у півтисячі.

Ще три хостели нещодавно було закрито через скарги та невідповідність стандартам, повідомив президент Всеукраїнської хостел-асоціації Роман Пономаренко.

За його словами, це неприбутковий бізнес, а тому слід шукати інвесторів, аби місто могло цю проблему зняти до чемпіонату з футболу.

Зі свого боку, управління туризму міської ради обіцяє сприяти інвесторам з будівництва хостелів, якщо такі зголосяться.

Експерти кажуть, що хостели потрібні як у місті, так і поза містом. Як додатковий варіант місцева влада готується до реконструкції студентських гуртожитків, де зможе дешево розмістити молодь, яка приїде на чемпіонат з футболу.

Серед основних проблем, які сповільнюють хостельний рух в Україні, Пономаренко називає відсутність нормативної бази, питання виділення земель та підготовки обслуговуючого персоналу.

На сьогодні ночівля у львівських хостелах коштує в середньому від 50 до 120 гривень. Однак у час чемпіонату таких цін вже не буде.

На з’їзді президенти національних хостел-асоціацій домовилися розпочати інформаційну кампанію про Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування