Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ і НУ-НС домовилися зняти Черновецького до кінця року

Понеділок, 22 жовтня 2007, 08:56

Лідери блоків "Наша Україна-Народна самооборона" і Юлії Тимошенко ухвалили рішення про те, що позачергові вибори мера Києва і депутатів Київради мають відбутися до кінця 2007 року.

Це закріплено в проекті закону "Про призначення позачергових виборів депутатів Київської міської ради і київського міського голови", який НУ-НС і БЮТ мають намір прийняти в числі першочергових, пише газета "Комерсант-Україна".

Точна дата поки не визначена – зазначено лише, що це буде одна з неділь 2007 року.

"Дата не стоїть, тому що вона буде прив'язана до дати голосування за цей закон", - пояснив кандидат у народні депутати від БЮТ Йосип Вінський. При цьому він підтвердив, що вибори відбудуться до кінця нинішнього року.

Водночас, один із юристів БЮТ Володимир Пилипенко вважає, що "до кінця року ми однозначно не встигнемо (реалізувати домовленості про перевибори київської влади)".

На його думку, для проведення виборів буде потрібно 60 днів. "Закон, який неможливо буде реалізувати, ухвалювати не будуть", - упевнений Пилипенко.

Такої ж думки дотримується кандидат у народні депутати Андрій Портнов: "Найбільш реальний час – початок 2008 року".

У свою чергу, екс-депутат Київради, член УРП "Собор", Максим Стріха вважає, що необхідно ввести також норму про дострокове припинення повноважень мера і Київради з моменту ухвалення закону, щоб у період виборів керівництво КМДА здійснював "призначений президентом в.о. голови міськдержадміністрації".

До ідеї суттєвої зміни погодженого законопроекту в БЮТ ставляться скептично, хоча і не виключають можливості призначення в.о. голови КМДА.

За словами Йосипа Вінського, для введення такої норми необхідно буде змінити закон "Про столицю України – місто-герой Київ".

"Якщо виникне необхідність, ми поміняємо закон, щоб на період виборчої кампанії в Києві була стабільніша ситуація. Але поки ми таке рішення не приймали", - сказав Вінський.

На думку кандидата в народні депутата від НУНС Юрія Ключковського, "якщо це буде в законі, таке може бути – але питання в тому, чи може бути такий закон".

Тим часом прихильники мера Києва Леоніда Черновецького критично ставляться до перспективи проведення дострокових виборів.

"Ми будемо виконувати рішення Верховної Ради тільки в тому випадку, якщо вони не будуть суперечити Конституції", - заявила депутат Київради  Алла Шлапак (блок Леоніда Черновецького).


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:18
РФ випустила по Україні 50 балістичних ракет з КНДР, майже половина з них вибухнула в повітрі – Костін
22:13
велоспортЯрослав Попович про перемогу його команди на 4 етапі Джиро: Всі відпрацювали на 100 відсотків
21:54
Уряд змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: хто зможе не платити
21:44
фотоНа війні в Україні загинули ще двоє грузинських добровольців
21:27
фото"Схеми": Заступник генпрокурора живе у будинку, який куплений в 6 разів дешевше за ринкову ціну
21:09
фото7 людей постраждали від російських обстрілів на Дніпропетровщині, серед них 6-річна дитина
21:01
OpenAI запускає інструмент для виявлення діпфейків на тлі скандалів з впливом ШІ-контенту на вибори
20:38
Польща підняла в повітря винищувачі через російський літак над Балтійським морем 
20:30
відео, фотоАрмія РФ обстріляла житловий квартал Херсона, загорілись 4 будинки
20:29
Мінфін залучив понад 9 мільярдів від продажу облігацій, знизивши ставки
Усі новини...
Реклама: